Shopping Cart

Stay Strong For Life V3

Posted by Loose Cycles on
Stay Strong For Life V3

Ti je ime Stephen Murray kaj znano? Ne? Stephen je britanski BMX zvezdnik prostega sloga in mojster na dirtih, ki je uspešno tlakoval pot otoškega BMX in ga uvrstil visoko na svetovni zemljevid. Je sedemkratni britanski pokalni zmagovalec in šetstkratni britanski prvak. Leta 2001 je zmagal na Igrah X v disciplini dirt, v istem letu in leto kasneje je osvojil še Gravity Games in postal BMX tekmovalec leta po izboru ameriške televizije ESPN.

22. junija leta 2007 se je njegova uspešna profesionalna pot na žalost zaključila na finalnem tekmovanju v seriji DEW Tour, ko je Murray, ki je bil znan po svojih dvojnih premetih nazaj, na zadnjem skoku naredil napako, nesrečno padel in pristal na invalidskem vozičku, hrom od ramen navzdol. Njegovo poslanstvo v svetu BMX pa se s tem ni končalo. Ustanovil je blagovno znamko koles in komponent Stay Strong, ki pa ni toliko posvečena kolesom prostega sloga, temveč pretežno disciplini race. Pod okriljem znamke je nekaj vrhunskih BMXarjev, tudi Italijan Mattia Furlan. 

O modelu

V3 je tretja evolucija modela race. Aluminijast okvir in sodobna geometrija. Zgoraj sploščena in ravno spuščajoča se cev glavnega trikortnika se nadaljuje v cevi zadnjega trikotnika in omogoča večjo togost že pri zgornjem delu okvirja. Masivna spodnja cev prednjega trikotnika pa togost in stabilnost še nekoliko poveča. Okvir V3 je pripravljen tudi na uporabo s kolutno zavoro.

Znamka Stay Strong v prodajnem katalogu nima že sestavljenih koles, temveč kolesarju nudi sestavo kolesa po želji. Tako v njihovi ponudbi najdeš tudi obroče (karbonske in aluminijaste), pesta, krmila, krmilne opore, sedeže, pedala …

Mojster Tine in V3

Predstavljeno kolo Stay Strong V3 nosi naslednje komponente:

Za koga?

Predstavljeno kolo je v velikosti Expert XL. To pomeni, da je primerno za kolesarja z višino med 150 in 163 centimetri višine (seveda je potem odvisna višina krmila in dolžina gonilke). Drugače je Stay Strong V3 okvir tekmovalnega razreda in s svojo geometrijo nudi idealno razmerje med hitrostjo in odzivnostjo na BMX progi ali grbinastem poligonu. Predstavljeno kolo so pri Loose Cycles sestavili po željah mladega slovenskega tekmovalca v BMXu.

Older Post Newer Post