Shopping Cart

Surly Midnight Special

Posted by Loose Cycles on
Surly Midnight Special

O kolesih Surly smo se razpisali že ob predstavitvi njihovega modela Krampus (Loose Cycles predstavlja: Surly Krampus, bombnik med potovalnimi kolesi). Gre za eno izmed znamk, ki zaradi svojih domislic v preteklosti danes uživa legendarni sloves. Njihova specialiteta so jekleni okvirji, namenjeni pretežno gorskem kolesarjenju ter potovanjem. Iz slednje kategorije se je posledično razvil tudi Midnight Special, ki se kljub svoji bolj tekmovalno naravnani geometriji v primerjavi z vsemi ostalimi modeli še vedno ponaša s pritrditvenimi mesti za prtljažnike, mesti za dodatne nosilce plastenk in za ostale pripomočke.

 

O kolesu Midnight Special

Midnight Special je v osnovi zelo klasično kolo, namenjeno uporabi tako na cesti kot na makadamih in malce slabših poteh. Geometrija je primerljiva ostalim kolesom v tem žanru, a zaradi strukture okvirja in jeklene vilice ponuja še nekoliko udobnejšo vožnjo od konkurence. Pri nas je na voljo samo kot okvir, kar pomeni, da se vsakega sestavi po naročilu, in kljub temu, da jih je že kar nekaj na slovenskih makadamih, noben ni enak drugemu.

Danes predstavljamo različico, katere namen je več vožnje po cesti in dobrih terenih kot pa vožnja po brezpotjih. Zato se kotali na obročnikih velkosti 700c, in ne 650b kot večina ostalih, ki smo jih sestavili. Pogonski sistem Sram Rival 2×12 AXS pa poskrbi za nekoliko bolj “cestno” prestavno razmerje.

Specifikacija

Predstavljeno kolo je bilo sestavljeno po naročilu in z naslednjimi komponentami:

Za koga?

Za nekoga, ki išče cestno kolo, a si želi več udobja, istočasno pa dobi še zelo sposobnega makadamkarja. Za ljubitelje jekla in kultnih znamk ter na splošno za ljubitelje vožnje po makadamu. Teh je zaradi prenasičenih cest z avtomobili zadnje čase vse več.

Older Post Newer Post